top of page
  • Skribentens bildCecilia Rogestam

Jag är mamma, pralinör, kurator, fru, styrelseordförande och snart kanske fotograf

Uppdaterat: 13 aug. 2023Oj vad listan blev lång…

Men det är sant, jag är mamma till tre fantastiska barn, Clara 18 år, Tove 16 år och Erik 13 år. Dessa tre underbara varelser ger mig inte bara fantastiskt mycket kärlek- de ger mig också många grå hår! Ja, det är den bistra sanningen. Jag förskönar inte tillvaron som tre barnsmamma till tre elitidrottande ungdomar. Det är träningsschema, matsäcksväskor, träningskläder, läxor, prov, utvecklingssamtal som ska ordnas. Så utom min andra hälft, stöttepelaren i mitt liv - min man Stefan hade det nog varit mer utmanande än vad det är nu.

Listan är ju dock inte slut där. På dagarna när alla är iväg till respektive skola så jobbar även jag på skola som skolkurator. Skolkurator borde vara det yrke som alla skulle vilja bli - det är fantastiskt att få möta o hjälpa barn som har det problematiskt.

Är det slut snart? tänker ni. Nej jag är även styrelseordförande i Linköping konståkningsförening - oh jag njuter av varje sekund jag får vara en del av mina barns fritidssysselsättning.

Nu skulle listan ha varit slut om det inte hade varit för att jag nu har bestämt mig för att bli fotograf. Ja, du hörde rätt!

Men varför?

Jo jag behöver hitta tillbaka till min kreativa ådra. Den som jag närde flitigt under barnsben och den som fick fritt spelrum när jag upptäckte chokladens underbara värld. Just det, jag glömde visst att jag är pralinör också vilket innebär att jag tillverkar och säljer handttillverkade chokladpraliner. Denna del var till en början tänkt som min lilla kreativa hobby men om sanningen ska fram så är mitt företag Lilla Pralinen nu en del av min arbetsvardag. Jag jobbar alltså 50% som skolkurator och kanske 40% som pralinör.

Puh, nu blev jag trött men drivet att hitta en ny kreativ hobby är starkare än någonsin oh vad jag längtar till att kunna titulera mig som fotograf. Å jag lovar dig - jag ska bli en bra fotograf!!!

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page