top of page
  • Skribentens bildCecilia Rogestam

Mitt nya företag

Vad ska företaget heta? Vad ska jag inrikta mig på? Hur ska loggan se ut? Så här i uppstarten är det tusen frågor att besvara, vissa enklare vissa svårare. Vissa saker har jag koll på utifrån att jag redan driver ett företag- Lilla Pralinen. Frågor som hur fakturerar man? Hur bokför man? Hemsida? Sociala medier osv dessa var för mig de enkla delarna. Jag säger inte att jag är bra på dem alla men jag vet åtminstone var o hur man ska börja. Det jag fastnade i till en början var namnet och nischen. Det jag på ett tidigt stadie förstod var att nisch är otroligt viktigt för att sticka ut från mängden. Så vad ska jag nischa mig på? Matfotografering så klart! Det var ju där hela tanken om fotografering föddes. Tankarna snurrar, jag provar olika namn högt för mig själv, tyst för mig själv, jag kollar om namnen är ”tagna” på Instagram och Facebook. Jag landar i företagsnamnet Gastronomic Vision! Så bra nu kan jag luta mig tillbaka och känna mig nöjd, ska bara fixa en gmail adress också. Men va nu?!!! Gastronomicvision är upptaget! Ja ja, jag får väl ta Gastronomicvision1 då. Sagt och gjort, jag registrerar mig och känner mig nöjd. Ska bara skicka ett Mail till mig själv för skojs skull Till: Gastronomicvision@gmail.com Var är mailet? Varför kommer det inte? Tittar i utkorgen, jo det har gått iväg. Ja, ja jag skickar väl ett till Till: Gastronomicvision@gmail.com Nu då, nu måste något kommit fram! Men va? Inget Mail jag fattar ingenting! Vänta Nej!!!! Nu ser jag jag har skrivit fel mailadress och helt enkelt glömt 1. Hm??? Det troliga är att jag inte är den enda som kommer göra detta! Är det då så smart att ha det som företagsnamn? Troligen inte Suck here WE go again! Nu får det helt enkelt bli Fotograf Cecilia Rogestam - rätt och slätt! Tråkigt? Nä nu behöver jag inte enbart nischa in mig på mat - nu får jag helt enkelt leta ny nisch!4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page